Evenimentele ce „bat gongul” unei noi editii a Ploiesti Jazz Festival: nu lipsesc concertele in spatii neconventionale si… autobuzele muzicale!

[ad_1]

După succesul înregistrat în edițiile precedente, proiecte precum Jazz in the Bus sau Caravana Ploiești Jazz Festival se vor impune în anul acesta ca o prezență efervescentă și stabilă în peisajul urban al Ploieștilor.

 Astfel, Zoom Trio va aduce din nou muzica de jazz aproape de publicul călător printr-o serie de concerte inedite, oferite pe „scena” autobuzelor TCE Ploiești. Așadar, fiți cu ochii în patru după autobuzele cu însemnele Ploiești Jazz Festival în zilele de 11, 13, 18 și 20 octombrie, căci atunci Jazz-ul va prinde roți! Umpleți-vă sufletul cu muzică și bucrați-vă spiritul! Merită! De ce? Simplu: fără cultură, am fi… și am rămîne schimonosiți pe dinăuntru!

Dr asemnea, trebuie știut că Zoom Trio va concerta într-o formulă mobilă și în datele de 15, 16, 22 și 23 octombrie, o dată ce TIR-ul special amenajat pentru Caravana Ploiești Jazz Festival va începe să cartografieze muzical principalele artere ale orașului în care s-a născut PRIMUL FESTIVAL DE JAZZ din ROMÂNIA.

La rândul lor, Dansatorii  Vertigo Dance School vă dau întâlnire pe 15 octombrie la Ploiești Shopping City – ora 12.00 și pe 23 octombrie la AFI Ploiești – ora 13.00, cu două sesiuni de Swing și Charleston, două dintre cele mai populare stiluri de dans ale anilor 1920.

Și… nu uitați să treceți în agendă: Ploiești Brass Ensemble v-a pregătit două concerte dixieland deosebite pe 15 octombrie în AFI Ploiești, la ora 12.00, și pe 23 octombrie în Ploiești Shopping City, tot la ora 12.00.

*Se spune că Muzica joacă un rol de primă importanță în educația comportamentului cetățenilor, așa cum arată marele filosof Platon în “Statul”. Așadar, acesta afirma că atunci când “modurile muzicii se schimbă, legile de bază ale statului se schimbă odată cu ele”, punând în relație muzica cu întregul mecanism de funcționare specific cetății. Astfel, muzica poate defini o națiune o epocă, o viziune… Muzica reprezintă un pilon important în existența umană.

Articolul Evenimentele ce „bat gongul” unei noi editii a Ploiesti Jazz Festival: nu lipsesc concertele in spatii neconventionale si… autobuzele muzicale! a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link