Nu te crede niciodata singur, REGE (sau smecher!) pe sosea! ACORDA PRIORITATE echipajelor de urgenta! Ce tragedie s-a petrecut langa Tg Jiu…

[ad_1]

Accident teribil la ieşirea din Târgu Jiu. O ambulanță care transporta un pacient spre Craiova a fost lovită de o cisternă care nu a acordat prioritate în zona unui sens giratoriu. Impactul a fost extrem de puternic. Asistenta şi ambulanţierul au fost răniți grav, iar pacientul a murit ulterior la spital.

Cumplitul eveniment, care a drept vorbind, artrebui să STRAGĂ UN SEMNAL DE ALARMĂ, s-a petrecut sâmbătă dimineață, la ieșirea din Târgu Jiu către Craiova.

Trebuie știutîn acest context, că ambulanța avea semnalele acustice și luminoase pornite. Transporta un pacient în stare acută, în vârstă de 61 de ani, la Spitalul județean de urgență din Craiova.

La un sens giratoriu, un bărbat de 35 de ani care conducea o autocisternă cu cereale nu a acordat prioritate ambulanței. (N.R. potrivit unor surse, ar fi mărturisit că nu a auzit sirena autospecialei aflată ÎN MISIUNE).

După accident, pacientul a fost preluat de o altă ambulanță și dus la spitalul din Târgu Jiu, dar, în ciuda tuturor eforturilor medicilor, bărbatul nu a mai rezistat și a sfârșit la scurt timp.

Asistenta și șoferul ambulanței au fost grav răniți. Cele două victime au fost transportați cu elicopterul la Spitalul județean de urgență din Craiova.

*„La data de 3 decembrie a.c., ora 11:14, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgu-Jiu au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că în localitatea componentă Romanești a avut loc un eveniment rutier cu victime în care a fost implicat și un echipaj medical.

La fața locului s-a deplasat echipa operativă, care din primele cercetări a stabilit faptul că un bărbat de 35 de ani, din comuna Peștișani, în timp ce conducea un ansamblu rutier, format din cap tractor și semiremorcă, din direcția strada Aleea Victoriei-strada Mărgăritarului, în sensul giratoriu nu a acordat prioritate de trecere unei ambulanțe, care transporta un pacient, având semnalele acustice și luminoase în funcțiune și a intrat în coliziune cu acesta.

În urma evenimentului, conducătorul auto al echipajului medical, precum și asistenta medicală au fost răniți grav, iar pacientul a fost rănit ușor, toți fiind transportați la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au transmis reprezentanți IPJ Gorj.

Așadar, e DE LUAT AMINTE: Trebuie MARE ATENȚIE ÎN TRAFIC, trebuie acordată PRIORITATE AMBULANȚELOR și ECHIPAJELOR DE URGENȚĂ, în general: este în joc viața oamenilor!!!

Foto: ISU Gorj

[ad_2]