Cele mai scumpe ceasuri create vreodată

Proprietăți imobiliare, yachturi, terenuri, bijuterii, acțiuni. Câteva cuvinte doar, care definesc cel mai bine starea socială a unui individ. De ceva vreme însă, există o nouă metodă prin care luxul poate fi măsurat, și este preferată în special de reprezentanții sexului tare. Spre deosebire de femei care au bijuteriile cu care pot jongla după bunul plac, bărbații par mai puțini norocoși la capitolul accesorii. Ceasurile sunt cele mai întâlnite în rândul acestora, iar cei care doresc să epateze, au la dispoziție modele dintre cele mai diverse, și la prețuri care te lasă fără răsuflare. Industria orologeră este pe un trend ascendent în ultima perioadă, iar unele modele scoase pe piață de către aceștia costă ceva mai mult decât o mică avere. Despre acestea din urmă îți vom vorbi și noi în rândurile de mai jos, un Top 5 al celor mai scumpe ceasuri create vreodată.

Meteoris

Acest ceas de la Luis Moinet poate fi achiziționat, potrivit celor de la one.ro, cu ”doar 4.600.000 de dolari. Dacă vi se pare că este o sumă uriașă, vă spunem doar că în comparație cu ce veți citi în continuare, această sumă vi se va părea chiar ridicol de mică. Dar ce face deosebit acest ceas? Potrivit aceleiași surse, ”există 4 ceasuri care, pe lângă spectaculosul design, fiecare conţine câte un element de care o persoană obişnuită nu va avea parte de el”. Este vorba de mici fragmente pe roci provenite chiar de pe Lună, de unde și numele ceasului, dar și justificarea prețului care trebuie plătit pentru acesta.

Hublot- Big Bang

Valoarea acestuia se ridică la 5 milioane de dolari și se justifică dacă ținem cont că tot o ”piatră” este cea care îi dă prețul. Este vorba de diamante, la plural, desigur. Acest instrument de măsurare a timpului  conţine nu mai puțin de 1280 de diamante, iar asamblarea lor a durat un an de zile, așa că prețul pare oarecum justificat, nu-i așa?

Patek Philippe- Henry Graves

Spre deosebire de primele două modele pe care vi le-am prezentat, care sunt ceasuri de mână, aici vorbim de un ceas de buzunar care valorează aproximativ 11 milioane de dolari. Patek Philippe a creat acest ceas în anul 1933 special pentru bancherul Henry Graves, de unde și numele acestuia. Cu peste 24 de funcții a fost și este, cu siguranță, unul dintre cele mai complexe din întreaga lume. Pentru realizarea lui s-a lucrat timp de 5 ani, dar rezultatul a fost unul pe măsură.

Chopard de 201 carate

Diamantele sunt cuvântul cheie și la acest ceas evaluat la suma de 25 de milioane de dolari. Este ”dotat” cu 874 diamante rare şi deși are un preț pe care cu siguranță nu și-l poate permite fietecine, încă se mai găsesc cumpărători pentru acest model. Are un design extreme de detaliat, iar ecranul mic este efectiv înconjurat de o mulțime de diamante. Fabulos, nu-i așa?

Breguet Grande Complication Marie Antoinette

Am ajuns la campionul absolut, din punct de vedere al prețului. Acest model de ceas a fost evaluat la 30 de milioane de dolari. Și, din nou, nu avem de a face cu un ceas de mână, ci cu unul de buzunar. Despre acesta se știe că a fost comandat de unul dintre pretinşii iubiţi ai Mariei Antoinette, regina Franţei. Abraham-Louis Breguet a început să lucreze la acest ceas în anul 1782, dar nu a mai apucat să își vadă rezultatul final al muncii sale sisifice. De aceea, ceasul a fost terminat în 1827 de fiul său, la 4 ani după moartea acestuia. Și, deși sărmana regină decapitată nu a apucat nici ea să vadă ceasul, noi credem că ar fi apreciat mult munca celor doi maeștri creatori de ceasuri.

Ce înseamnă un ceas scump

De-a lungul timpului, ceasurile au evoluat enorm, iar unele dintre ele pot fi asemănăte, fără riscul de a greși, cu adevărate opere de artă complexe și pline de rafinament. Cu toate acestea, un loc special este rezervat în lumea ceasurilor pentru acele piese excepționale, pe care toată lumea le descrie sub numele de „ceasuri scumpe” și despre care ți-am vorbit și noi ceva mai sus. Totuși, ce înseamnă cu adevărat un ceas scump și de ce acestea atrag atât de mult atenția și admiratia?

Realizare manual

Aceste creații extraordinare sunt de cele mai multe realizate manual, cu o atenție minuțioasă la detalii și o precizie care depășește limitele tehnologiei moderne. Mecanismele lor complexe, compuse din sute de componente, sunt adevărate capodopere de inginerie ce transformă un simplu ceas într-un mic univers funcțional.

Stil și eleganță

În al doilea rând, un ceas scump se remarcă prin mult stil și eleganță. Fiecare detaliu este conceput cu maximum de profesionalism și gândit până la cele mai mici detalii, de la carcasa din aur sau platină, până la cureaua din piele de cea mai înaltă calitate, totul este ales cu grijă pentru a crea ceva aparte.

Branduri renumite

Pe lângă aspectul lor estetic, ceasurile scumpe sunt adesea asociate cu branduri renumite, care nu mai au nevoie de nicio prezentare. Acestea nu scot la vânzare doar simple accesorii prin care să monitorizezi mai ușor trecerea timpului, ci și o moștenire. Fiecare ceas devine o parte dintr-o lungă istorie a excelenței, iar purtarea lui implică și o legătură cu această tradiție de meșteșug.

Număr limitat de exemplare

Un alt aspect care conferă valoare ceasurilor scumpe este raritatea. Mulți producători limitează numărul de exemplare pentru a spori exclusivitatea și dorința de posesie. Această caracteristică adaugă un strat suplimentar de unicitatet fiecărui ceas și îi sporește atractivitatea în ochii colecționarilor.