Campanie promotionala VELUX: Cumperi ferestre de mansarda si primesti ruloul parasolar MHL la un pret incredibil ! Doar 10 Lei + TVA/Buc !

Va ganditi sa va construiti o mansarda, sau sa o reamenajati pe cea existenta ? Cu ajutorul ferestrelor de mansarda VELUX proiectul dvs. se transforma intr-un succes. Peste tot in lume ferestrele VELUX contribuie la crearea unor spatii de locuit sanatoase, permitand aerului proaspat si luminii naturale sa patrunda prin acoperis, in camerele de la mansarda.

In aceasta perioada, pentru fiecare fereastra VELUX din gamele Standard si Standard Plus, achizitionata impreuna cu rama de etansare cu kit BDX ( EDW 2000, EDS 2000, sau EDQ 2000 ), primiti ruloul parasolar VELUX MHL la doar 10 Lei + TVA/Buc.

Pentru a beneficia de cantitatea ideala de lumina naturala, este esential sa dimensionati corect suprafata vitrata necesara mansardei dumneavoastra. In Romania, cantitatea optima de lumina naturala intr-o camera de zi, este asigurata de o suprafata vitrata reprezentand intre 10% si 15% din suprafata podelei.

CATEVA SFATURI PENTRU UN PROIECT DE SUCCES:

 1. Alege o fereastra cu dimensiunea potrivita.

In functie de marimea camerei si de orientarea acesteia vis-a-vis de punctele cardinale, alegeti una dintre dimensiunile standard ale ferestrei de mansarda. Ferestrele VELUX din gamele Standard si Standard Plus sunt disponibile in 13 dimensiuni disticte, cu latimi cuprinse intre 55 cm si 114 cm, si lungimi intre 78 cm si 140 cm. In anul 2023, VELUX 66X118 a fost cea mai vanduta dimensiune de fereastra.  O alta dimensiune foarte vanduta este VELUX 78×118.

 • Alegeti protectia potrivita

In functie de destinatia si designul camerei, puteti opta pentru ferestre cu protectie de lac incolor, sau de poliuretan alb. Pentru camerele cu umiditate ridicata ( baie, bucatarie, etc. ), se recomanda alegerea unei ferestre VELUX cu protectie de poliuretan alb deoarece acesta este un material foarte rezistent la umezeala, si care nu imbatraneste in timp. Poliuretanul este cea mai eficienta solutie pentru protectia ferestrelor de mansarda, acestea nemaiavand nevoie de intretinere ulterioara pentru pastrarea finisajului existent ( ferestrele VELUX cu protectie de poliuretan nu au nevoie de relacuire periodica ).

 • Alegeti modul de deschidere potrivit

In functie de inaltimea la care sunt instalate, puteti opta pentru ferestre VELUX manuale, sau electrice. Ferestrele VELUX manuale pot fi achizitionate atat cu maner la partea superioara, cat si cu maner la partea inferioara. Retineti faptul ca pe ferestrele VELUX cu maner la partea superioara pot fi montate ulterior motoare electrice. In cazul ferestrelor VELUX cu maner la partea inferioara, acest lucru nu este posibil.

 • Alegeti geamul izolator potrivit

In cazul in care va doriti un confort sporit in mansarda, va sfatuim sa alegeti o fereastra VELUX cu trei foi de sticla, din gama Standard Plus. Geamul model 61, cu care sunt echipate aceste ferestre, ofera un plus de izolare, atat din punct de vedere termic, cat si fonic. Cele mai vandute ferestre VELUX cu trei foi de sticla sunt modelele GLL 1061, si GLU 0061.

 • Alegeti accesoriile pentru montaj, potrivite situatiei dvs.

Pentru a putea fi corect instalate, ferestrele de mansarda au nevoie de o rama de etansare, potrivita invelitorii si pantei acoperisului dvs. . Rama de etansare a unei ferestre VELUX este un „pachet” de piese metalice care au rolul de a prelua apa pluviala din jurul ferestrei, si de a impiedica aparitia infiltratiilor in structura acoperisului.

In cazul in care sa doriti o eficienta termica mai buna a ferestrei de mansarda, va sfatuim sa alegeti rame de etansare VELUX cu kit te izolare termica inclus ( EDW 2000, EDS 2000, EDQ 2000, etc. ).

Un alt produs VELUX care va poate ajuta foarte mult sa protejati termoizolatia si structura acoperisului impotriva condensului este bariera de vapori VELUX BBX 0000. Aceasta folie este 100% impermeabila, si are rolul de a impiedica aparitia condensului in jurul ferestrei. Fara a avea o bariera de vapori instalata corect, in timp, izolatia din jurul ferestrei VELUX devine saturata de umiditate, pierzandu-si in acest fel capacitatea de izolare. 

 • Alegeti accesoriile VELUX pentru confort sporit

Deoarece ferestrele VELUX sunt instalate in planul invelitorii, cantitatea de lumina naturala si caldura care ajunge in mansarda este mult mai mare decat in cazul unei ferestre instalate vertical, in planul fatadei. De aceea va recomandam ca dupa instalarea ferestrei VELUX  sa achizitionati si sa instalati si accesorii pentru controlul luminii si caldurii.

Cele mai solicitate accesorii VELUX sunt:

 • Rulourile interioare DKL, DSL, si DML
 • Rulourile exterioare MHL
 • Roletele exterioare SML si SSL
 • Ruloul exterior parasolar opac SSL
 • Plasa de insecte ZIL

Pentru mai multe informatii despre ferestrele de mansarda si accesoriile VELUX va rugam sa accesati www.rav.com.ro , sectiunea Blog.

In cazul in care doriti sa instalati ferestre VELUX in Bucuresti sau Ilfov va sfatuim sa luati legatura cu personalul Rav Construct Company. Acestia sunt atat distribuitori autorizati VELUX, cat si montatori autorizati VELUX, iar oferta lor cuprinde un pachet complet de servicii ( consultanta, vanzare, montaj, si mentenanta ), pentru ferestrele de mansarda si accesoriile VELUX.