In săptămâna internațională a Sănătății Bărbaților: Asociația Credu lansează campania „Alegeri Sănătoase” dedicată sănătății tinerilor și adolescenților

București, 5 iunie 2024 – În preambulul Săptămânii Internaționale a Sănătății Bărbaților, care are loc în perioada 10 – 16 iunie, Asociația Credu în parteneriat cu Asociația de Genetică și Medicină Personalizată demarează campania „Alegeri Sănătoase”. Această inițiativă vizează să promoveze îngrijirea și conștientizarea sănătății bărbaților, cu un accent deosebit pe tineri și adolescenți.

“Sănătatea bărbaților, în special a tinerilor și a adolescenților, este un aspect crucial asupra căruia trebuie să ne concentrăm atenția și resursele. Conferința ‘Alegeri Sănătoase’ reprezintă un prim pas în direcția promovării unei abordări comprehensive și preventive în ceea ce privește îngrijirea medicală a acestui segment de populație”, a declarat Oana Voicu, președintele Asociației Credu.

„În căutarea unui viitor sănătos, conferința despre sănătatea bărbaților, tinerilor și adolescenților ne îndeamnă să navigăm cu înțelepciune prin genele noastre și să înțelegem că fiecare individ este o poveste unică în curs de dezvoltare, iar medicina personalizată este busola ce ne ghidează către binecuvântarea unei vieți pline de sănătate și fericire.” – Raluca Prodan, Asociația de Genetică și Medicină Personalizată

Evenimentul reprezintă un demers important pentru a sublinia necesitatea unei abordări proactive în îngrijirea sănătății și pentru a încuraja adoptarea unor alegeri sănătoase în viața cotidiană. Într-o lume în care ritmul alert al vieții poate aduce provocări și stres, este esențial să ne concentrăm asupra sănătății noastre și a celor dragi.

Prin intermediul campaniei „Alegeri Sănătoase”, Asociația Credu își propune să ofere resurse și informații relevante pentru promovarea unui stil de viață sănătos și echilibrat. Această inițiativă marchează un pas important în direcția promovării sănătății și bunei-stări a bărbaților, tinerilor și adolescenților, reafirmând angajamentul Asociației Credu de a sprijini comunitatea în adoptarea unui stil de viață sănătos și echilibrat.

Conferința de lansare „Alegeri Sănătoase: Campanie dedicată bărbaților, tinerilor și adolescenților” care a avut loc la clinica Diamedica Hospital a fost un moment definitoriu al campaniei, avându-i ca invitați pe o serie de specialiști din domeniul sănătății. Aceștia au adus în discuție importanța screeningului în identificarea precoce a unor afecțiuni, oferind astfel participanților informații esențiale pentru menținerea unei stări optime de sănătate.

Printre medicii specialiști care au conferențiat se numără:

Dr Elena Braha, medic primar genetician și medic specialist endocrinologie – Asociația de Genetică și Medicină Personalizată

Dr Cristina Cotoban, medic specialist cardiologie-screening boli cardiovasculare

Diamedica Hospital

Nutriționist Elena Coșbuc – Panel nutriție: despre intolerantele genetice – Asociația de Genetică și Medicină Personalizată

Dr. Ruxandra Plesea, medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice Diamedica Hospital

Dr Nicole Thomas – medic primar medicina de urgenta – Asociația de Genetică și Medicină Personalizată

Dr. Iuliana Anghelescu, medic primar dermatovenerologie – Diamedica Hospital

Psiholog Yolanda Cretescu – Panel sănătate mentala și emoțională – Asociația de Genetică și Medicină Personalizată

Dr.Irina Popescu, medic specialist diabet , nutriție și boli metabolice – Asociația de Genetică și Medicină Personalizată

Dr. Mihai Dragutescu – medic primar urolog – Spitalul Clinic Colentina

Această inițiativă reprezintă un efort susținut pentru sensibilizarea și conștientizarea comunității cu privire la importanța îngrijirii sănătății, reafirmând angajamentul Asociației Credu de a sprijini sănătatea și binele tuturor membrilor comunității.

Despre Asociația de Genetică și Medicină Personalizată

a fost lansată în anul 2019, de un grup de specialiști români în genetică, având scopul de a îmbunătăți cadrul de cercetare și promovare a geneticii umane și de a stimula aplicarea în practică a descoperirilor din domeniu pentru diagnosticul și tratamentul de precizie al pacienților și ameliorarea sănătății publice. Membrii fondatori: Raluca Prodan, Mariela Militaru, Andreea Cătană.

Prin colaborarea, parteneriatele și comunicarea cu grupurile interesate, AGMP  desfășoară programe, proiecte, studii, cursuri, evenimente profesionale care să asigure accesul și să disemineze informația științifică, de calitate, atât specialiștilor cât pacienților și altor părți relevante.

Componența diversă a membrilor Asociației și partenerilor oferă o expertiză largă clinică, științifică și didactică pentru mediul academic, profesioniști din domeniul sănătății și industrie, asociațiile de pacienți.

Despre Diamedica Hospital

Misiunea DiaMedica Hospital este de a fi aproape de toți cei care fac din îngrijirea corpului și minții o misiune personală. De a oferi atât cunoașterea, cât și practica necesare menținerii calității vieții printr-un stil de viață sănătos. Sănătatea se monitorizează împreună cu medicul dar se menține printr-o practică personală constantă.

Viziunea Diamedica Hospital este de a construi un parteneriat pe termen lung cu fiecare pacient și familia acestuia, susținut prin cele mai noi cunoștințe și practici de specialitate.

În spațiul generos și plăcut, dotat după cele mai înalte standarde medicale, lucrează specialiști dedicați atât profesiei, cât și oamenilor de lângă ei. Toate acestea sunt dovedite prin serviciile clinicii.